Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružni privredni sud u
Bijeljini

Posjeta studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu - odjeljenje u Bijeljini

31.03.2017.

Dana 31.03.2017. godine organizovana je posjeta Okružnom privrednom sudu u Bijeljini studenata III godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu - odjeljenja u Bijeljini, u okviru predmeta Pravo privrednih društava, predvođenih predmetnim profesorom Dijanom Marković - Bajalović.

 

Studenti su imali priliku od strane predsjednika Okružnog privrednog suda u Bijeljini, Božane Gužvić, upoznati se sa nadležnostima suda i radom suda, te izazovima koji studente kao buduće nosioce pravosudnih funkcija čekaju, a posebno u oblasti privredno-pravnog sudovanja.

 

Studenti su potom posebno imali priliku obići i upoznati se sa registrom poslovnih subjekata u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, te postupkom registracije poslovnih subjekata, uz praktičan prikaz obrade jednog spisa registracije kroz Jedinstveni informacioni sistem za registraciju poslovnih subjekata (JIS).

 

Ova posjeta doprinijeće sticanju osnovnih praktičnih znanja iz oblasti registracije poslovnih subjekata u Republici Srpskoj.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

IMG_20170331_104628.jpg