• logo
 • osnovna stranica
 • Okružni privredni sud u Bijeljini

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

  Pisarnica

  13.10.2014.

  Pisarnica je organizaciona jedinica suda koja ima zadatak vođenja upisnika. Upisnici u ovom sudu vode se samo u elektronskoj formi prema Pravilniku VSTV-a BiH o upravljanju CMS predmetima a podaci se čuvaju na elektronskom mediju za pohranu podataka.

  CMS (Content management system) je dizajniran tako da samo ovlaštenim osobama omogućava pristup i unos podataka u registre. U pisarnici suda vrši se registrovanje svih vrsta podnesaka, kako incijalnih tako i onih koji se predaju na postojeći predmet (tužbe, prijedlozi, zahtjevi, molbe, redovni i vanredni pravni lijekovi i razna druga pismena). Predaja se vrši na šalteru prijemne kancelarije od 07:30 do 14:30 časova. 

  Svi predmeti se označavaju brojem koji ostaje isti od momenta unošenja u registar do trenutka njegovog okončanja. Brojevi se predmetima dodjeljuju automatski. Referenti sudske pisarnice staraju se o čuvanju i rukovanju fizičkim omotima spisa i njegovog sadržaja, organizuju ulaganje podnesaka koji su registrovani na prijemnoj kancelariji. Pisarnica suda pruža mogućnost uvida u spise strankama, ovlaštenim licima i puinomoćnicima.

  Vrijeme kada stranka može vršiti uvid u predmet je od 07:30 do 14:30 časova, nakon što se prethodno pismenim putem obrati sa zahtjevom i nakon što predsjednik suda ili postupajući sudija dozvole da stranka izvrši uvid u predmet. Uvid u spis uvijek će se vršiti u prisustvu ovlaštenog radnika suda.

   

  Za sve potrebne informacije obratiti se uposlenicima pisarnice lično ili na broj 055/207-601, lok.110.

  775 PREGLEDA
  • 1 - 1 / 1
  • 1