Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružni privredni sud u
Bijeljini

mail print fav manja slovaveca slova

Registar privrednih subjekata

13.10.2014.

Registar privrednih/poslovnih subjekata je organizaciona jedinica unutar Okružnog privrednog suda u Bijeljini.

Predmet rada sudskog registra jeste postupanje po sudsko-registarskim predmetima koji se odnose na vođenje evidencije o pravnim licima – subjektima upisa, od konstituisanja istih – osnivanja, do okončanja postojanja istih – brisanja iz sudskog registra. U sudski registar upisuju se svi osnovni podaci o subjektu upisa kao i svaka promjena kod subjekta upisa. U sudski registar upisuju se podaci i promjene koje se odnose na: naziv, sjedište, kapital, ovlaštena lica, firmu, djelatnost, osnivače…

Na osnovu službenih evidencija postupajućeg sudije i uposlenici sudskog registra daju strankama podatke: aktuelno stanje (aktuelni izvod iz sudskog registra), podatke iz evidencije subjekta upisa od osnivanja do zadnje promjene (istorijski izvod iz sudskog registra), ostale potvrde (da je predat zahtjev za registraciju, da su izvršene promjene u registru i svi ostali zahtjevi koji se odnose na registar pravnih lica).

Prijave za registraciju kao i različiti zahtjevi podnose se Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge - APIF, prema sjedištu pravnog lica.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh